Vellykket tur til Trondheim for felles korpsprosjekt

Det ble en fin helg i Trondheim med spilling, sosial aktivitet og go’ vær. - Slik vil vi har det når vi er på tur, sier leder i Elverum barne- og ungdomskorps, Frode Meskau etter deltakelse på Landsfestivalen 2014, med felles prosjektkorps fra Rena, Ottestad og Elverum. 

 

Rena og Elverum har vært på tur sammen tidligere.  Nytt av året var at Ottestad skolekorps også var med i dette felles korpsprosjektet. - Det ble et hyggelig bekjentskap, sier Meskau som håper det frister til gjentakelse

Trondheim og Landsfestivalen 2014 ble også et hyggelig bekjentskap. Trondheim viste seg fra sin beste side med sol og korps rundt hvert et gatehjørne.

Det startet med en flott konsert på torget torsdag kveld, med Brass Brothers og Frode Alnæs, og mange andre dyktige musikere.

Fredag var det spilling på Solsiden og Elverum Drill, som deltok i NM, fikk prøv sitt program før de skulle i ilden. Korpsene spilte marsjer for korpsentusiaster og andre handlende trøndere som hastet forbi.

- Fredag kveld var vi dessuten på Sverresborg Folkemuseum og så LidoLido, Ole Edvard Antonsen og mange andre dyktige musikere, forteller Meskau. - Sola skinte og vi koste oss i helliinga ned mot den gigantiske scena – både store og små.

Lørdag var det spilling i aspirantfabrikken. Brass Brothers hadde opplegg. Våre 6 aspiranter var ikke alene. 1000 barn - har vært gjennom en times opplæring og konsert på torget gjennom helga. Utrolig morsomt for ungene som fikk være med. Stor inspirasjon for videre korpsspill, og som det svingte, sier Meskau. Barna fikk nesefløyte i gave og den fikk alle høre på… ei god stund etter konserten også…

Hovedkorpset hadde konsert i Nordre gate lørdag ettermiddag. Der spilte de konsertstoff og filmmusikk for publikum som stoppet opp med en is og handleposene sine.

Lørdag var det litt avslappende sosialaktivitet ved skolen, med ballspill, skravling og potetgull!

Full fres igjen søndag med øvelse og deretter parade i gatene i Trondheim. - Vi gikk fra Festningen og ned gjennom Bakklandet og inn på Trondheim Torg – sammen med ca 8000 (!) andre musikere. Det ble litt av et orkester, forteller Meskau. Det skulle spilles fellesnummer med Brass Brothers og deres Brudemarsj. Med 8000 musikere spredt over et stort område ble det en del ulike versjoner og tempi, men likefult en øredøvende seanse..

Søndag kveld var det tattoo på Lerkendal med HMK Garden. En opplevelse også det, for alle som deltok. – Vi satt kjempefint til, rett foran alt som skjedde og de minste gutta var spesielt imponert over drillen og at de kastet geværet med ”kniver på”.  

Noen slitne unger (og voksne) på buss nedover mandag – men en flott avslutning på enda et korpsår.

- Nå håper vi på mange nye medlemmer til høsten, og starter planleggingen for neste års tur, sier Meskau.