- Dette er et flott arrangement som unga liker godt. Vi marsjerer litt, holder en liten konsert og ikke minst - kjører masse karuseller, forteller leder i EBU, Frode Meskau.

EBU dro til Tusenfrydstevnet for tredje året på rad. - Det har blitt en fin tradisjon og en god måte å starte høstsesongen på, sier Meskau.

I år stilte korpset med sin nye dirigent, Olav Søagsvokd. Han fikk ikke mange øvelsene med korpset, men det gikk likevel kjempefint. Sammen m EBU var også Elverum drill og det nystartede skolekorpset på Jømna.

- Det er alltid hyggelig å samarbeide med andre korps og vi blir jo dobbelt så mange begge korpsene, sier Meskau.

EBU fikk også ny dirigent av aspirantkorpset i høst. Heidi Hornsletten har ansvaret og leder ungene godt gjennom første del av øvelsen. Etter pause går de som vil inn til hovedkorpset og blir med på siste del av deres øvelse.

- På den måten kan hovekorpset øve på de litt vanskeligere tingene i første del av sin øvelse og de aspirantene som vil få litt ekstra utfordringer i hovedkorpset, sier en fornøyd Meskau. Korpset hadde nær 10 aspiranter i år, og opplever en liten vekst.

- Nå håper vi på enda flere blåsere fra kulturskolen etter nyttår. Da tar vi opp nye aspiranter som har fått litt trening på instrumentet sitt.

Nye planer

Styret i korpset har også nye planer for høsten og sommeren.

Allerede 1. november skal korpset være med Elverum Janitsjarkorps på stor konsert i Elverumshallen.

- Vi prøver å legge et morsomt program for ungene, med fine konserter og samarbeid med andre. Og så planlegger vi ny sommertur. Det blir morro. Vi kan ikke røpe detaljer ennå, men vi skal på tur, sier Mesksu.

 

Bilder fra turer finner dere under bilder.