- Det har vært en opplevelse, sier styreleder Heidi Irene Hornsletten. Sammen med 16 musikanter og 14 voksne har EBU besøkt Korpsfestivalen ved Gardasjøen.

Alle på Gardaland

- Dette er vår første skikkelige langtur, og det frister til gjentakelse. Vi har spilt, hatt det sosialt sammen, badet og vært i en kjempestor fornøyelsespark, forteller Hornsletten.

 

Oppmarsj

 

Båtcruise og spilling

14 korps var med på Korpsfestivalen. Det var lagt opp til ulike spilleoppdrag og opphevelser for alle. EBU var med på spilleoppdrag på Gardasjøen. Korpset fikk ekstrakonsert og spilte for de fem andre korpsene da de gikk ombord på båten. Det ble også spilt på båten før korpsene gikk i land i to byer langs sjøen. Begge steder hadde korpsene oppmarsj gjennom gatene og konsert på byens torg.

Synne og Wentao
Synne og Wentao på kaia

 

EBU-dirigent med styrkningen

EBUs egen dirigent, Olav Slagsvold fikk æren av å dirigere fellesnummer på torget i Garda. Han ledet det 125 manns store korpset i Norge i rødt, hvitt og blått, og Ja, vi elsker.

 


- Det var veldig flott. Litt rørende faktisk, sier Tore Brækhus, styremedlem i EBU og den som har hatt mest med opplegget til Italia å gjøre. - Litt artig var det også at vår reiselede der nede, var Elverumsing og musiker Per Egil Knudsen. Han bidro til en trygg og god tur for oss alle, forteller Brækhus.

 

Dette skulle flere vært med på

 

- Det var skikkelig gøy på korpstur, sier saksofonist Eline Lium Fougner (10). Hun var med på sin første tur med EBU.

 


- Vi spiller noen fine sanger vi har lært av Olav, helt uten noter. Det er gøy. Og så fikk vi tid til å bade og var også på tur til Verona og så balkongen til Romeo og Julie, forteller Eline.

 

- Nå tar vi en velfortjent sommerpause. Det vil si, vi har sju musikere som også bruker sommeren til korps. De skal på sommerskole på Toneheim i juli og august. Og, vi er allerede på plass på Elverumsdagene 8. august og lager stemning i byen.

Så håper vi selvfølgelig å se mange nye til høsten, som vil spille med oss, og kanskje bli med på en ny langtur i 2017, sier Heidi Irene Hornsletten.