Tirsdag 24. august starter EBU opp igjen etter ferie. Hovedkorpsets trygge stamme på 17 medlemmer består og 10 unge musikere utgjør aspirantkorpset. Dessuten starter om lag 10 nye med instrumentopplæring på Kulturskolen.

 

- Trenden forsetter, sier leder og aspirantdirigent i Elverum barne- og ungdomskorps, Heidi Irene Hornsletten. 

- Vi har hatt en liten økning i antall medlemmer de siste årene. Det er veldig bra, for Elverum trenger korpstilbud i sentrum. Og, vi er stolt av det vi får til. Dette året har det vært kutt i driftstilskudd fra kommunen. Det merker vi godt, sier Hornsletten, med et hint til politikere som "gjør sine hoser grønne", foran kommunevalget. 

 

- Vi bidrar til aktivitetstilbud til byens unge. Det burde kommunepolitikere verdsette mer. Uten teater, musikk og idrett blir ikke kommunen så attraktiv, tror Hornsletten. Hun forventer gode valgkampsaker som viser god kulturpolitikk.

 

- Flere medlemmer er vi glade for, men det betyr behov for både instrumenter og uniformer. Korps gjør seg ikke selv, sier Hornsletten. 

Spennende høst

Etter en flott avslutning på sesongen med korpstur til Italia, starter korpset på en spennende høst. Allerede 12. september skal EBU på korpsstevne på Tusenfryd. 105 korps er påmeldt, og korpsfesten er den største i landet. EBU skal spille sammen med J/H skolekorps og drillen. Utover høsten blir det også små andre konserter, seminarer og stort korpssamarbeid med Elverum Janitsjar og Kulturskolen.

 

- Vi hadde noe liknende i fjor. Det var positivt og inspirerende for både liten og stor, sier Heidi Irene Hornsletten.