I fra mars-måned har 8-12 unger vært med i "moro med før-korps" i regi av EBU. Målsettingen har vært å gjøre ungene interessert og glad i musikk, og kanskje få lyst til å starte i korps. Heidi Irene Hornsletten som er aspirantdirigent i EBU har vært ansvarlig for opplegget og lært bort både rytme, pianospill, sang og "bittelitt" noter. 

Tirsdag var det instrumentprøvedag

Styret i EBU består av korpsmusikere som selv var aspiranter for 30-40 år siden. Tirsdag hadde de funnet fram mange av instrumentene til korpset, og bisto når ungene skulle teste. Foreldrene fikk også prøve!

Ungene var ikke vanskelig å be - ei heller var det vanskelig for dem å få lyd i instrumetnene. De fikk prøve både baryton, horn, trombone, trompet, saxofon, klarinett og fløyte. EBU har behov for alle typer instrumenter. 

På slutten av dagen fikk de også overrakt en dirigentpinne. Norges Musikkoprsforbund har slagordet #allesnakkerkorps, men også #alledirigerer. En dirigentpinne er også en del av opplæringen, rundt det å forstå,å bli glad i musikk og korps. Både lytte og kjenne etter puls og rytme har ungene, sammen med Heidi, øvd på. 

Kulturskole, korps og kulturliv i Elverum

EBU har 20 år som skolekorps bak seg, og har bidratt til kulturlivet i kommunen i mange år. Flere av de som har vært innom korpset i sine barne- og ungdomsår har fortsatt å spille i voksekorps, eller også blitt proffe musikere. Å gi unger en mulighet til å spille sammen i korps er derfor en mulighet til å bli kjent over skolegrenser, alder og kjønn - og ikke minst en hobby du kan ha med hele livet. 

EBU er et lite korps og ønsker å få med flere unger i korpset, slik at kommunens kulturliv fortsatt kan være mangfoldig, og fortsatt kan bidra til17. mai-musikk i gatene - i mange år framover.  

Sammen med Kulturskolen i Elverum er EBU derfor opptatt av å få barn til å velge et blåseinstrumet. Ved å også melde seg opp til pass på Kulturskolen får ungene individuell opplæring på sitt instrument, med faglig dyktige lærere. Samspill med andre tilbyr EBU. 

Kulturskolen har opptak ca 1. juni hvert år. Les mer om deres påmelding på nettsidene til Kulturskolen. 

Ønsker du mer informasjon om EBU, kan du kontakte Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Se også: 

Aspirant i EBU